Suomen frisbeeliiton valtionavustukset?

Yleistä friba-läppää.

Valvojat: Mini-Nieminen, Chukie, Hallitus

Avatar
vhesso
Viestit: 191
Liittynyt: Ma Touko 10, 2004 18:56
Oikea nimi: Vesa Hesso
Paikkakunta: Espoo

Suomen frisbeeliiton valtionavustukset?

Viesti Kirjoittaja vhesso »

Tänään julkaistiin RAY:n Avustusehdotus vuodelle 2005 eli ehdotus siitä, mitkä järjestöt saavat ja kuinka paljon RAY:n avustusrahaa vuonna 2005. Rupesin RAY:n Avustusehdotusta selatessani miettimään, mistähän frisbeegolf voisi saada avustusrahaa - RAY nimittäin avustaa vain sosiaali- ja terveysjärjestöjä, ja liikuntajärjestöille jaettava raha ymmärtääkseni tulee Veikkaukselta sekä valtiolta.

Löysin Opetusministeriön sivuilta seuraavaa tietoa:

---
LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN VALTIONAVUSTUKSET

Opetusministeriö avustaa valtakunnallisten ja alueellisten liikuntajärjestöjä niiden toiminnan tulosten perusteella. Valtionavustuksen määrää harkittaessa otetaan huomioon se, miten järjestö toimii liikuntalain tarkoituksen toteuttamiseksi. Hakijoiden keskinäisessä vertailussa otetaan huomioon järjestön toiminnan laatu ja laajuus. Lisäksi otetaan huomioon toiminnan yhteiskunnallinen merkitys.

Uusien hakijoiden tulee avustushakemuksen yhteydessä anoa liikuntalain (1054/1998) 7 §:n edellyttämää valtionapukelpoisuutta. Harkitessaan järjestön hyväksymistä ministeriö ottaa huomioon järjestön toiminnan liikunnan järjestämiseksi ja muun liikuntaa edistävän toiminnan sekä sen, miten järjestö ottaa toiminnassaan huomioon urheilun eettiset periaatteet.

Hakemukset tulee toimittaa opetusministeriöön viimeistään 1.11.2004 osoitteella:

Opetusministeriö/ Kirjaamo
PL 29
00023 VALTIONEUVOSTO
(käyntiosoite: Meritullinkatu 10, 00170 Helsinki).
---

Kun selasin tämänvuotisia avustuksensaajia, niin mukana olivat esimerkiksi seuraavat:

Suomen Golfliitto ry 340 000
Suomen Kyykkäliitto ry 8 000
Suomen Painonnostoliitto ry 115 000
Suomen Petanque-liitto ry 26 000
Suomen Ratagolfliitto ry 13 000
Suomen Saappaanheittoliitto ry 4 000
Suomen Soutuliitto ry 60 000
Suomen Tanssiurheiluliitto ry 175 000
Suomen Tikkaurheiluliitto ry 21 000
Suomen Triathlonliitto ry 40 000
Suomen Voimanostoliitto ry 28 000

Mutta missään ei näkynyt mainintaa Suomen frisbeeliitosta! :!:

Eikä mainintoja löytynyt aikaisemmiltakaan vuosilta. Tästä heräsi kysymys: Kai SFL on edes hakenut valtionavustusta??? :?:

Luulisi nimittäin, että lajiliitto, jonka ainakin yhdellä lajilla on SM-kiertue ja lisäksi Suomessa järjestetään lajiliiton lajien kansainvälisiä arvoturnauksia, saisi edes jotakin, kun jopa saappaanheittäjätkin saavat! :?

Avatar
tikkis
huru-ukko
Viestit: 8013
Liittynyt: La Loka 19, 2002 16:59
Oikea nimi: Markus Stigzelius
Paikkakunta: Veräjämäki
Viesti:

Re: Suomen frisbeeliiton valtionavustukset?

Viesti Kirjoittaja tikkis »

vhesso kirjoitti: Suomen Golfliitto ry 340 000
Suomen Kyykkäliitto ry 8 000
Suomen Painonnostoliitto ry 115 000
Suomen Petanque-liitto ry 26 000
Suomen Ratagolfliitto ry 13 000
Suomen Saappaanheittoliitto ry 4 000
Suomen Soutuliitto ry 60 000
Suomen Tanssiurheiluliitto ry 175 000
Suomen Tikkaurheiluliitto ry 21 000
Suomen Triathlonliitto ry 40 000
Suomen Voimanostoliitto ry 28 000

Mutta missään ei näkynyt mainintaa Suomen frisbeeliitosta! :!:

Eikä mainintoja löytynyt aikaisemmiltakaan vuosilta. Tästä heräsi kysymys: Kai SFL on edes hakenut valtionavustusta??? :?:

SFL haki avustusta (ainakin sanoivat hakeneensa), mutta sitä ei annettu.

Ihme homma jos saappaanheittäjätkin saa.

Perustelivat saamattomuutta jäsenseurojen puuteella ja onnettomalla junioritoiminalla.

Kupissa painaa myös Liitokiekkoliitto, joka kuuluu kaiken mahdollisen avun piiriin. SLKL ei kyllä hoida golfareiden ja muiden yksilölajiviskelijöiden asiaa milläänlailla.

Avatar
Rebe
TT Hold'em mestari
Viestit: 1231
Liittynyt: Pe Touko 09, 2003 0:10
Oikea nimi: Renni Honkanen
Paikkakunta: Tali
Viesti:

Re: Suomen frisbeeliiton valtionavustukset?

Viesti Kirjoittaja Rebe »

tikkis kirjoitti: Ihme homma jos saappaanheittäjätkin saa.

Perustelivat saamattomuutta jäsenseurojen puuteella ja onnettomalla junioritoiminalla.
minkähänlaista junioritoimintaa noilla saappaanheittäjillä on? Voisi hakea hieman ideoita.

Roc190
Viestit: 43
Liittynyt: Ke Tammi 15, 2003 20:56
Oikea nimi: Sami Loukko

valtionavusta ja muuta höpinää

Viesti Kirjoittaja Roc190 »

Yritän vastata muutamalla sanalla...

Suomen frisbeeliitto perustettiin vuonna 1998. Sitä ennen KAIKKI frisbeen/ liitokiekon heittelijät kuuluivat Suomen Liittokiekkoliitton. Syitä liitokiekkoliitosta eroamiseen oli useita, mutta olimme valmiita perustamaan uuden liiton ja hylkäämään valtionavun.

Suomen Liitokiekkoliitto saa siis valtiontukea.
"Valtioneuvosto on 20.6.1990 hyväksynyt liikuntalain (984/79) 18 pykälän ja liikunta-asetuksen (1085/79) 4 pykälän nojalla Suomen Liitokiekkoliitto r.y:n valtionapuun oikeutetuksi valtakunnalliseksi liikuntajärjestöksi."


Viime vuonna SFL haki ensimmäistä kertaa valtionavustusta - saamatta kuitenkaan sitä. Toki tiesin ettei sitä meille myönnetäkkään VIELÄ, koska järjestömme toiminta on vielä monella sektorilla olematonta.

Viime vuonna merkittävin asia kohti tukikelpoisuutta oli liiton sääntöjen muuttaminen. Oleellisimmat kohdat sääntömuutoksessa olivat SEURAJÄSENT ja DOPINGSÄÄNNÖT. (Todettakoon että ainut kysymys minkä Timo Haukilahti esitti meille oli kuinka monta jäsenseuraa meillä on, silloin oli 0).

Todettakoon että SLU:n jäsenjärjestöillä pitää olla noin 20 jäsenseuraa ja jäsenseuroissa 800 jäsentä. Jäsenmäärät ovat suurinpiirtein verrattavissa valtiontukea hakiessa.

Luonnollinen jatke liiton kehitykselle kohti valtionapua oli syyskokoksessa päätetty jäsenmaksukäytännön muuttaminen. Entinen pelkkä jäsenmaksu korvattiin jäsenmaksulla ja pelaajalisenssillä. Jäsenmaksu on hyvin pieni (5 ja 3 euroa) joka mahdollistaa harrastajapelaajien vaivattoman liittymisen liiton jäseneksi ja rekisteröityneiden seurojen liittymisen liiton seurajäseniksi.

Merkittävä muutos on myös osallistumisoikeuksien määrittäminen liiton järjestämiin kilpailuihin. Liiton järjestämiin kilpailuihin pitää pelaajan olla liiton jäsen ja SM-tason tai "korkeampiin" kilpailuin pitää pelaajlla olla pelaajalisenssi. Tämä oli luonnollinen päätös liiton toiminnan kehittymisen kannalta, johon jossain vaiheessa oli siirryttävä. Päätös velvottaa liiton alaisilta kilpailuilta ja kilpailunjärjestäjiltä sitoutumista sarjan sääntöihin ja järjestelyvastuuta.
Tosin tulevaisuuden näkymät ovat kilpailutoiminnan osalta hyvin mielenkiintoiset. Miten toimii tulevalle kaudelle kansalliseen frisbeegolf sarjaan suunniteltu pelaajaratingin määrittelemä amatöörirajana. Tuleeko sama määritelmä tulevaisuudessa käyttöön myös muissa kilpailuissa (SM-sarja, Nordic Tour) ja miten käy jos pohjoismaissa polkaistaan käyntiin Euroopan yhteinen frisbeeliitto, pelataanko koko Euroopassa samoilla ratingrajoilla amatöörisarjaa kaikissa kilpailuissa.

Tulevaisuudessa yksi merkittävin sektori liiton toiminnan kehittämisen kannalta on lapsi- ja nuorisotoiminta ja valmennustoiminta. Tämä työ pitäisi tapahtua pitkälti (jäsen)seuroissa. Liiton rooli valmennustoiminnassa on valmennustoiminnan koordinointi. Eli järjestää valmennuskursseja joista "valmistuu" seuroille valmentajia. Valmennuskursseja pitäisi olla kahden eri tasoisia aloittelijakursseja ja kilpapelaajankursseja. Lisäksi myöhemmin tulevaisuudessa maajoukkuevalmentajan kursseja. Lapsi- ja nuorisotoiminnassa liiton rooli on materiaalin työstäminen ja hankkiminen, liikunnanopettajien ja -ohjaajien tiedottamien/kouluttaminen jne...

SFL:n tavoite on ollut, että WFDF:n jäseneksi otettaisiin kustakin maasta myös yksilölajijärjestö tai että yksilölajeille muodostettaisiin erillinen maailman kattojärjestö. WFDF:n säännöt tulevat muuttumaan vuonna 2005. WFDF:n jäsenenä voi olla useampi eri frisbeelajijärjestö samasta maasta. Yhtä lajia voi edustaa vain yksi lajijärjestö. Lajeja joilla voi olla jäsenjärjestö ovat frisbeegolf, ultimate, freestyle ja DDC. SFL tulee hakemaan WFDF:n frisbeegolfin lajijärjestöjäsenyyttä vuonna 2005

Paljon on siis tekemistä, ennen kuin realisesti voimme saada valtionavustusta. Lisäksi asemaamme ei helpota SLU:n mielipide, että näin "pienien samojen lajien liittojen" kuten SFL ja SLKL ovat, pitäisi toimia yhdessä samana järjestönä.

Sami Loukko
ps. kyseiset asiat ovat omia mielipiteitäni eikä koko hallituksen kanta

Avatar
tikkis
huru-ukko
Viestit: 8013
Liittynyt: La Loka 19, 2002 16:59
Oikea nimi: Markus Stigzelius
Paikkakunta: Veräjämäki
Viesti:

Re: valtionavusta ja muuta höpinää

Viesti Kirjoittaja tikkis »

Roc190 kirjoitti: Luonnollinen jatke liiton kehitykselle kohti valtionapua oli syyskokoksessa päätetty jäsenmaksukäytännön muuttaminen. Entinen pelkkä jäsenmaksu korvattiin jäsenmaksulla ja pelaajalisenssillä. Jäsenmaksu on hyvin pieni (5 ja 3 euroa) joka mahdollistaa harrastajapelaajien vaivattoman liittymisen liiton jäseneksi ja rekisteröityneiden seurojen liittymisen liiton seurajäseniksi.
Mä liputan nyt tässä ja heti julkisesti SFL:ään liittymisen puolesta.

Ville

Re: valtionavusta ja muuta höpinää

Viesti Kirjoittaja Ville »

Roc190 kirjoitti: Paljon on siis tekemistä, ennen kuin realisesti voimme saada valtionavustusta. Lisäksi asemaamme ei helpota SLU:n mielipide, että näin "pienien samojen lajien liittojen" kuten SFL ja SLKL ovat, pitäisi toimia yhdessä samana järjestönä.

Sami Loukko
ps. kyseiset asiat ovat omia mielipiteitäni eikä koko hallituksen kanta
Täällä jo ilmeteltiin, että jos ne saappaanheittäjät, niin kyllä mekin sitten...

Toisaalta, jos asiaa katselisi frisbeetouhuista ulkopuolisen näkökulmasta, niin kyllähän tilanne näyttäytyy vähän sellaisena, että onko järkeä antaa vielä niille korkokenkien heittäjäin yhdistyksellekin valtionavustusta, varsinkin kun se saappaanheittäjien yhdistys on jo saanut valtion tukipakettinsa tingattua.

Ei niin, ettäkö tilanne ihan näin mielestäni olisi, mutta jos golf-toimintaa tahdotaan virallistuttaa, niin miksi nyt SFL:n alla toimivat eivät tahtoisi hyödyntää sitä edes jonkinlaista "byrokraattista massaa" jota SLKL:n alaisuudessa toimiminen tarjoisi?

Tälläinen pintapuolinen ajatus tuli tuosta esiin, asioiden yksityiskohtia sen paremmin tuntematta.

- Ville

Avatar
vhesso
Viestit: 191
Liittynyt: Ma Touko 10, 2004 18:56
Oikea nimi: Vesa Hesso
Paikkakunta: Espoo

Re: valtionavusta ja muuta höpinää

Viesti Kirjoittaja vhesso »

tikkis kirjoitti:
Roc190 kirjoitti:... ja rekisteröityneiden seurojen liittymisen liiton seurajäseniksi.
Mä liputan nyt tässä ja heti julkisesti SFL:ään liittymisen puolesta.
Kannatetaan!

Samin ansiokkaan tekstin perusteella vaikuttaisi yleensäkin siltä, että yksi SFL:n lähiajan tärkeimmistä tavoitteista täytyy olla saada harrastajat eri puolilla Suomea muodostamaan rekisteröityjä seuroja ja saada rekisteröityneet seurat liittymään SFL:n seurajäseniksi.

Westside
Viestit: 129
Liittynyt: Ma Huhti 21, 2003 18:52
Oikea nimi: J. Penttilä
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Galluppia peliin !

Viesti Kirjoittaja Westside »

-- siivosin vanhoja viestejä/mainoksia pois 26.1.2007 --
Viimeksi muokannut Westside, Pe Tammi 26, 2007 21:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

JJ
SLKL:n puheenjohtaja
Viestit: 2
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 17:19
Oikea nimi: Juha Jalovaara

Re: Suomen frisbeeliiton valtionavustukset?

Viesti Kirjoittaja JJ »

tikkis kirjoitti:
SFL haki avustusta (ainakin sanoivat hakeneensa), mutta sitä ei annettu.

Ihme homma jos saappaanheittäjätkin saa.

Perustelivat saamattomuutta jäsenseurojen puuteella ja onnettomalla junioritoiminalla.

Kupissa painaa myös Liitokiekkoliitto, joka kuuluu kaiken mahdollisen avun piiriin. SLKL ei kyllä hoida golfareiden ja muiden yksilölajiviskelijöiden asiaa milläänlailla.
Menemättä sen enempää tähän liittohistoriaan totean, että SLKL:n yksilölajijaoston puitteissa on mahdollista järjestää mitä tahansa yksilölajejan harrastamista edistävää toimintaa ja liiton hallitus on ollut ja on edelleenkin valmis tällaista toimintaa tukemaan. Yksilölajijaoston jäseneksi on helppo päästä, kunhan on ensin SLKL:n jäsen.

SLKL:ssä noudatetaan sellaista filosofiaa, että liitto tarjoaa puitteet ja resurssit ja aktiiviset ihmiset luovat toiminnan. Tarjottimella ei kenenkään eteen mitään kanneta.

Toivotan ennakkoluulottomat ja aktiiviset yksilölajipelaajat tervetulleiksi SLKL:n toimintaan mukaan ja lupaan myös toiminnalle oman tukeni. Kuten varmaan meidän toimintaa ultimatepuolella seuranneet tietävätkin, niin meillä on kykyä ja taitoa hoitaa niitä asioita, joita valtakunnallisen lajiliiton tuleekin hoitaa. Mielestäni valinnanvapaus on kuitenkin olennainen asia avoimessa yhteiskunnassa ja siksi kunnioitan myös sitä työtä, mitä SFL:ssä on etenkin kiekkogolfin eteen tehty. Lajin harrastajien asia on päättää, missä muodossa ja millä rakenteilla toimintaa viedään eteenpäin.

Sami viittasikin omassa kirjoituksessaan siihen, millaisia haasteita SFL:lla on edessään ennen kuin valtionapua voidaan odottaa. Samin kanssa käymissämme keskusteluissa on tullut selväksi, että SFL haluaa fokusoitua ennen kaikkea kiekkogolfiin. Siksi ehdotankin, että innostuneet yksilölajipelaajat tulisivat miettimään, miten SLKL:n puitteissa voitaisiin erityisesti panostaa kenttälajitoiminnan aktivoimiseen.

Yhteistyöterveisin,
Juha Jalovaara
pj, Suomen Liitokiekkoliitto

Avatar
vhesso
Viestit: 191
Liittynyt: Ma Touko 10, 2004 18:56
Oikea nimi: Vesa Hesso
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja vhesso »

Eipä löydy SFL:a Opetusministeriöltä vuonna 2006 avustusta saavien liikuntajärjestöjen listalta:

http://www.minedu.fi/opm/avustukset/myo ... ukset.html

Listalta kylläkin löytyvät mm. seuraavat:

Suomen Liitokiekkoliitto ry 23 000 (v.2005 20 000)

Suomen Biljardiliitto ry 34 000
Suomen Cheerleadingliitto ry 13 000
Suomen Dartsliitto ry 27 500
Suomen Golfliitto ry 340 000
Suomen Kanoottiliitto ry 98 000
Suomen Keskusshakkiliitto ry 32 000
Suomen Kyykkäliitto ry 8 400
Suomen Lumilautaliitto ry 25 000
Suomen Miekkailuliitto ry 36 000
Suomen Muay Thai-liitto ry 13 000
Suomen Petanque-Liitto SP-L ry 27 000
Suomen Potkunyrkkeilyliitto ry 23 000
Suomen Pöytätennisliitto ry 82 000
Suomen Ratagolfliitto ry 14 500
Suomen Saappaanheittoliitto ry 5 000
Suomen Tikkaurheiluliitto STURL ry 23 000
Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto ry 20 000
Suomen Vesihiihtourheilu ry 7 000
Suomen Voimistelu ja Liikuntaseurat SVoLi ry 1 522 500

Kai SFL kuitenkin haki avustusta?
Mitkä asiat vielä ovat esteitä SFL:n valtionavun saamiselle?

Westside
Viestit: 129
Liittynyt: Ma Huhti 21, 2003 18:52
Oikea nimi: J. Penttilä
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Terveisiä opetusministeriöstä

Viesti Kirjoittaja Westside »

-- siivosin vanhoja viestejä/mainoksia pois 26.1.2007 --
Viimeksi muokannut Westside, Pe Tammi 26, 2007 21:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Poimis
Viestit: 2306
Liittynyt: Pe Huhti 01, 2005 9:36
Oikea nimi: Sami Poimala
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Terveisiä opetusministeriöstä

Viesti Kirjoittaja Poimis »

Westsidediscs kirjoitti: -> Toinen oma arvioni on että em sopimuksen jälkeen Slu:n suhtautuminen voisi muuttua "päivässä" jos sinne menisi neuvottelemaan siltä pohjalta että on kiinnostunut vuokraamaan heiltä toimistotilaa jos saa valtionapua.
Mihin SFL tarvitsisi toimistotilaa? Jos sillä saisi aikaiseksi valtionavun, joka menisi käytännössä vuokranmaksuun, touhussa ei liene järkeä. Vai missasinko jonkun pointin?
Westsidediscs kirjoitti: olen edelleen siinä ymmärryksessä että kaikkien "oikeiden urheiluliittojen" ja sellaisiksi haluavien olisi syytä pitää kokouksensa Slu:n urheilutalossa Pasilassa.
Miksi ihmeessä?
Kivempaa fribaamista - http://fribakaveri.fi

Jani
Viestit: 641
Liittynyt: Ti Touko 11, 2004 11:24
Oikea nimi: Jani Nevantausta

Viesti Kirjoittaja Jani »

Ei ilmeisesti haluta oikeaksi liitoksi, jos ei avustusta ole haettu.

Roc190
Viestit: 43
Liittynyt: Ke Tammi 15, 2003 20:56
Oikea nimi: Sami Loukko

Avustuksesta

Viesti Kirjoittaja Roc190 »

Avustusta ei haettu koska sitä ei oltaisi vielä saatukkaan. Eri asia on, olisiko sitä siitä huolimatta kannattanut hakea.

Suurin syy miksei me saada avustusta, on nuoriso/ junioritoiminnan puuttuminen ja valmennustoiminnan puuttuminen.

Suuri syy tähän on varmasti liitolla ja siinä ettei se ole organisoinut seuroille valmennustoimintaa -> seuroilla ei ole järjestätynyttä junioritoimintaa.

Ongelmahan meillä on että laji on vielä "nuori" ja ne henkilöt joilla on riittävästi tietoa, taitoa ja pedagokista näkemystä pelaavat vielä itsekkin. Lajin keskuudessa ei ole vielä valmentajia. Jokatapauksessa hallitus tulee tiedottamaan suunnitelmistaan.

Ja missään nimessä en nyt väheksy jo nyt seurojen viikkokisatoimintaa, firmagolfeja, demotilaisuuksia, koulutustilaisuuksia ja muita erilaisia tapahtuamia.

Jäseniä liitossa vuonna 2005 oli noin 250 ja jäsenseuroja 6. Häilyvänä rajana pidetään noin 500 jäsentä ja 10 jäsenseuraa. Suurimmassa osassa eri liitoista on nykyään vain jäsenseuroja jäseninään ei siis henkilöjäseniä.

Mielenkiintoinen vertailu on vuoden 2006 uudet valtionavun hakijat: Suomen Footbag Liitto ry joka ilmoittaa jäsenmäärkseen 3000 ja jäsenseurojen määräksi 50 kpl vs. Suomen Krikettiliitto ry jolla on 10 jäsenseuraa. Krikettiliittohan sai 10000 euroa avustusta ja footbag liitto ei mitään. Miksi näin päin???

Jannen arvoineille:
Jotta golfarit saisivat "nopeasti" tukea vaatisi tämä SFL:n lakkauttamisen ja golffareitten liittymisen liitokiekkoliiton yksilölajijaostoon. Tai uuden yhteisen liitokiekko/frisbee liiton perustamisen. Ns. sopimusmallia jossa käytännössä SFL liittyisi SLKL:n jäsenjärjestöksi pidän kaikista huonompana vaihtoehtona SFL:n kannalta.

Toimistotilan vuokraamisen SLU:n talosta ja valtionavulla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Vuokrakulut ovat kyllä hyväksyttäviä kuluja budjetissa ja niihin voi saada valtionavustusta "vastaavalla summalla". Toki toimistosta SLU talossa on hyötyä mm. yhteistyössä muiden lajiliittojen kanssa ja liiton näkyvyydessä ja statusarvossa.
Mutta kaikki lajiliitotkaan eivät ole SLU talossa kuten esim. palloliitto ja jääkiekkoliitto tai juuri tukea saanut krikettiliitto.

SFL:n varsinaisesta kokouksen pitopaikasta toimintasäännöissä sanotaan seuraavaa: Hallitus määrää kokouksen pitopaikan. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Suomi.

Tilanteemme on siis paljon parempi ja tasapuolisempi jäseniämme kohtaan kun kierrätämme kokosten pitopaikkoja kun pitäisimme kokokset aina SLU:n talossa Helsingissä tai liiton kotipaikassa Vaasassa.

Sami

Avatar
vhesso
Viestit: 191
Liittynyt: Ma Touko 10, 2004 18:56
Oikea nimi: Vesa Hesso
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja vhesso »

Kun edellä kirjoitetusta etsii asioita, mitä SFL:n täytyisi tai kannattaisi tehdä v.2006 aikana (pitäen lähtökohtana sitä, että SFL yhä säilyy itsenäisenä liikuntajärjestönä), niin ainakin seuraavat asiat löytyvät:

- Jäsenseurojen määrä tulee saada nostettua vähintään 10:een.

- Valmentajakoulutus tulee aloittaa sekä aloittelija- että kilpapelaajatasoisena.

- 30.9.2006 mennessä tulee hakea opetusministeriöltä:
a.) liikuntajärjestöjen kehittämisavustusta
b.) liikuntajärjestöjen toiminta-avustusta
c.) liikuntalain (1054/1998) 7 §:n edellyttämää valtionapukelpoisuutta

Yhdeksi SFL:n tämän vuoden tavoitteeksi kannattaa varmasti ottaa, että SFL saa sellaiset frisbeegolf-seurat, jotka eivät vielä ole SFL:n jäseniä, liittymään SFL:n jäseniksi. Lisäksi kannattaa varmasti kannustaa sellaisia harrastajajoukkoja, jotka eivät vielä ole frisbeegolf-seuraa perustaneet, perustamaan SFL:n jäsenseura. - Yleensäkin SFL:n kannattaa miettiä, mitä se voi tarjota jäsenseuroilleen ja miten se voi tukea jäsenseurojaan, jotta seuroilla olisi motivaatiota olla SFL:n jäseniä, vaikkei liitolla rahallisia jäsenseurojensa tukemisresursseja olekaan.

Valmentajakoulutuksen aloitukseksi riittää varmaankin järjestää vuoden aikana yksi (ehkä puolen päivän mittainen) koulutusseminaari, jossa koulutetaan sekä aloittelija- että kilpapelaajatasoisia valmentajakoulutettavia. - Varmaan jostakin liikuntajärjestöstä, joka on vastaavanlaista koulutustoimintaa jo vuosia pyörittänyt, saisi hyviä vinkkejä ja neuvoja.

Opetusministeriön vaatimus junioritoiminnasta jäi minulle hieman epäselväksi. Nykyisinhän frisbeegolfissa juniorit yleensä osallistuvat "yleisen sarjan" toimintaan muiden mukana. Talin Tallaajien junioreille ja aloittelijoille suunnattu toimintamuoto on jo vuosia ollut juuri ennen viikkokisoja pidettävä "kiekkokoulu". Junioreja ei ole niin suuria määriä näkynyt, että käytännössä olisi ollut tarvetta enempään. Minkälaista junioritoimintaa opetusministeriö liikuntajärjestöiltä oikein edellyttää? :?:

Vastaa Viestiin