Löytökiekkolaatikon hyödyttömyys?

Rataamme koskevaa keskustelua.

Valvojat: Mini-Nieminen, Chukie, Hallitus

Vastaa Viestiin
woowoo
Viestit: 28
Liittynyt: Su Huhti 07, 2013 19:33
Oikea nimi: Ville Mikkola
Paikkakunta: Helsinki

Löytökiekkolaatikon hyödyttömyys?

Viesti Kirjoittaja woowoo »

Rakas Crushini hukkui muutama päivä sitten 18. väylälle, mutta sain kuitenkin pian viestin että kiekko on viety löytölaatikkoon. Tänään kävin laatikollla kurkkimassa ja pohjalla oli vain muutama puhkikulunut kiekko, mutta kuulemma vielä eilen kiekkoja oli ollut läjäpäin laatikossa.

Onko joku TT:n jampoista käynyt keräämässä kiekot kopille vai vievätkö rehdit ihmiset kiekkoja turhaan laatikkoon jotta ne olisi helpompi käydä kähveltämässä lumipenkkojen sijasta?

Paljon parempi ratkaisu kiekkojen palautukseen olisi postiluukku tms. kopin kyljessä vai mitä mieltä olette?
Avatar
Jesse
Viestit: 327
Liittynyt: To Elo 21, 2008 9:08
Oikea nimi: Jesse Viksten
Paikkakunta: Oulunkylä

Re: Löytökiekkolaatikon hyödyttömyys?

Viesti Kirjoittaja Jesse »

Jep, löytökiekkolaatikko nykyisellään on varmasti hyödytön tai ainakin aktiivisten lainaajien armoilla näin keväällä. Kärvistelemme parhaillaan off-seasonin puolella ja esim. Tallaajien viralliset viikkokisat eivät ole vielä järjestelmällisesti startanneet. Tästä syystä löytökiekkolaatikosta harvemmin kukaan kopin avaimet omistava käy niitä kiekkoja kuskaamassa turvaan sisälle koppiin. Nykyinen iso löytökiekkolaatikkohan rakennettiin pienen metallipostilaatikon korvaajaksi, mutta siitäkin rikottiin lukko lähes välittömästi ja se on jäänyt korjaamatta. Löytökiekkoasiaa on siis koitettu ja koitetaan hoitaa, mutta ei läpi vuoden. Löytökiekkoja säilytetään ja siirrellään muutenkin ilmaisena palveluna radan pelaajille ja tämän työn tekevät Tallaajat. Kadonneet kiekot olisi luonnollisesti kiva saada takaisin ja aktiivisen seuran radalla löytökiekkojen palautus kuuluu ikäänkuin etikettiin. Näin periaatteessa.

Käytännössä, kiekkoja kertyy kesässä satoja. Niitä on toimistokopin rajallisesta tilasta viemässä noin 5-8 isoa muovilaatikollista ja hyllyt päälle. Periaatteessa löytökiekkojen palautus ja nouto on helppo homma, mutta nykyisellä volyymilla ollaan jo lähellä kipurajaa. Tallaajista tai tuskin muistakaan radan käyttäjistä ei varmasti löydy vapaaehtoista, joka järjestelee puoli kesää kymmeniä kiekkoja siististi laatikoihin ja ottaa yhteyttä kiekkona kadottaneisiin. Yritän sanoa, että asiat voisivat olla huonomminkin.

Tässä valossa jopa lukitsematon isompi laatikko, joka on ilman suurempaa ja virallista ilmoitusta otettu yleisön taholta löytökiekko- ja löytötavarakäyttöön on varmasti ihan kiva juttu. Voi saada kiekkonsa hyvällä munkilla takaisin jopa näin keväällä. Jotkut ihmiset ilmoittavat ystävällisesti löytämästään kiekosta jopa sen omistajalle, hieno homma.

Ikävää tässä on se valitettava tosiasia, että maailmassa on edelleen kusipäitä, jotka liimailevat purkkaa rullaportaiden kaiteeseen ja revittelevät mopolla kerrostalojen pihalla iltauutisten jälkeen sekä varastavat kiekkoja lukitsemattomista löytökiekkolaatikoista. Tai hakevat niitä Meikun kahviosta löytökiekkojen joukosta sovelletuilla jokamiehen oikeuksilla. Tai tulevat kesällä Talin koppiin etsimään löytökiekkojen seasta "omiaan" ja "löytävät" ne. Näihin epeleihin ei enää kasvatus pure, ellei sitten risulla.

Uusia lajiniiloja ja kanssapelaajia sekä kavereitaan voi rohkaista palauttamaan löytämänsä kiekot omistajilleen, mikäli se on mahdollista. Tämän voi tehdä jopa leimautumatta idiootiksi. Ei ole häpeä palauttaa löytökiekkoa, vaikka juuri sellainen sattuisi itseltä puuttumaan. Ehkä saat siitä jotain aineetonta hyötyä esim. ohikiitävän onnen hetken tai ehkä seuraava tiukka puttisi meneekin sisään valitsemasi jumalolennon saattelemana. Varastamastasi löytökiekosta saat toivottavasti hepatiitin ja ripulin tai muumion kirouksen.

Aloittajan hyvässä postissa oli ideakin, postiluukku kopin kyljessä. En lähde dumaamaan ideaa, mutta ko. systeemi pitäisi varmastikin rakentaa kopin ulkopuolelle eli luukku ja varastointitila kopin kylkeen, ettei luukusta tungeta koppiin talven aikana ylläreitä esim. mitään palavaa. Ideoita on ja olemassa oleva ongelma on havaittu, mutta tekijöitä tarvitaan. Rohkeasti mukaan vaan kaikki yhdistyksen toimintaan ja vaikka kevättalkoopäivänä messiin. Varmasti löytyy materiaalihankintoihin pennejä tai sponsseja, jos löytökiekkobusinekseen löytyy näkijä ja tekijä.
woowoo
Viestit: 28
Liittynyt: Su Huhti 07, 2013 19:33
Oikea nimi: Ville Mikkola
Paikkakunta: Helsinki

Re: Löytökiekkolaatikon hyödyttömyys?

Viesti Kirjoittaja woowoo »

Itse sponssasin jo 17 euron verran ja mitä tulee koppiin kertyviin kiekkokasoihin, niin mielestäni niitä voisi ihan hyvin lähteä myymään tietyn ajan kuluttua kopille saapumisesta. Myynnin voisi hoitaa vaikka viikkokisojen yhteydessä hintaan 2 euroa kiekko tms. jotta kiekot päätyisivät takaisin käyttöön.

Kopille vain laatikot alle kk/ yli kk = myyntiin ja jos ei ole mennyt kaupaksi kuukauden aikana, niin sulattamolle tai kouluille pelitavaraksi ja viime kuussa kertyneet vuorostaan myyntiin. Noutamatta jääneiden kiekkojen tuotolla voisi rakentaa sen palautuslaajennuksen kopille.
Avatar
Tee8mu
Ching-King
Viestit: 589
Liittynyt: To Kesä 07, 2007 21:27
Oikea nimi: Teemu Malmelin
Paikkakunta: Nokia

Re: Löytökiekkolaatikon hyödyttömyys?

Viesti Kirjoittaja Tee8mu »

woowoo kirjoitti:Itse sponssasin jo 17 euron verran ja mitä tulee koppiin kertyviin kiekkokasoihin, niin mielestäni niitä voisi ihan hyvin lähteä myymään tietyn ajan kuluttua kopille saapumisesta. Myynnin voisi hoitaa vaikka viikkokisojen yhteydessä hintaan 2 euroa kiekko tms. jotta kiekot päätyisivät takaisin käyttöön.

Kopille vain laatikot alle kk/ yli kk = myyntiin ja jos ei ole mennyt kaupaksi kuukauden aikana, niin sulattamolle tai kouluille pelitavaraksi ja viime kuussa kertyneet vuorostaan myyntiin. Noutamatta jääneiden kiekkojen tuotolla voisi rakentaa sen palautuslaajennuksen kopille.
Ne jaetaan kauden jälkeen kouluille, ilmaiseksi.
TiltedFin
Viestit: 84
Liittynyt: To Maalis 24, 2011 21:19
Oikea nimi: Turo Koivusilta

Re: Löytökiekkolaatikon hyödyttömyys?

Viesti Kirjoittaja TiltedFin »

Jesse "JiiÄrrä" Viksten...

mut tällä kertaa aiheesta!

r-(
Avatar
PM
Viestit: 717
Liittynyt: To Marras 18, 2004 16:23
Oikea nimi: PETRI MÄÄRÄNEN
Paikkakunta: Tikkurila

Re: Löytökiekkolaatikon hyödyttömyys?

Viesti Kirjoittaja PM »

TiltedFin kirjoitti:Jesse "JiiÄrrä" Viksten...

mut tällä kertaa aiheesta!

r-(
Hihiiiii! r-(
Kaikki muu on turhaa paitsi putti!!
JanneRäsänen
Viestit: 326
Liittynyt: Ma Touko 02, 2011 15:33
Oikea nimi: Janne Räsänen

Re: Löytökiekkolaatikon hyödyttömyys?

Viesti Kirjoittaja JanneRäsänen »

Nobody expects the Spanish inquisition tai kuka kutsui, paholainen in da house :-) Voi tulla hintoihin kassakaapin tasoinen palautusboxi, joka on vandaalin kestävä siihen pisteeseen asti, että vain moottorilla saa revittyä irti ja kuljetettua. Se tarkoittaa ankkurointia johonkin kiinteään, kuten koppiin ja satojen kilojen painoa, ettei yksinkertaisilla välineillä videä pois, liinojen kanssa saa pienellä porukalla yllättävän painavia esineitä liikkeelle, kun tahallaan lähtee kiusaa aiheuttamaa. Mulla ei ole ideoita vandaalin kestävästä systeemistä, jonka saisi halvalla. Onko kenellekään ratkaisua mielessä?

Haitoista huolimatta palautuslaatikosta ilman lukkoakin on ollut iloa, kun osa kiekoista on saatu takaisin. Olen saanut kiekkoja takaisin tuota kautta. Polkupyöriin saa vaijerilukkoja, jotka kestävät isojakin katkaisupihtejä, siis sellaisia tonkeja, jotka ovat jalan pituisia, joten tuollaisen kantaja saattaa osua silmiin. Koneellista katkojaa eivät vaijerilukkojen parhaimmistokaan pitäisi kaiken järjen mukaan kestää. Näin valovuosia sitten töllössä tyyliin kuningaskuluttajan tjms. testin, missä eri pyörälukkoja yritettiin katkoa eri välinein, mutta en muista sitä ohuelta rimpulalta näyttänyttä lukkomallia, joka yllätykseksi ei katkennutkaan jalan pituisilla tongeilla tai muillakaan lihasvoimin toimivilla laitteilla. Ehkä tuota kautta saataisiin kestävä sulku laatikkoon. Toki sahalla saa puulaatikon rikki, mutta metallilaatikko voisi jo kestää tuollaisen lukon avulla. Googlettamista voisi kokeilla tietysti.
Avatar
Antero
Iso ja äänekäs
Viestit: 3927
Liittynyt: Ti Huhti 29, 2003 19:49
Oikea nimi: Antero Erhiö
Paikkakunta: Sporakiskojen varrella
Viesti:

Re: Löytökiekkolaatikon hyödyttömyys?

Viesti Kirjoittaja Antero »

Kartanon ulkopuolelle voisi laittaa ison laatikon ilman lukkoa löytökiekkolaatikoksi.
Sieltä sitten me TT:n jäsenet voisimme bongata TT:n jäsenien löytökiekot parempaan talteen lukkojen taakse.
Näin meillä olisi kartanon sisällä ainoastaan jäsenien löytökiekot ja ihan helvetisti enemmän tilaa omaan käyttöön.

Kun kerran jengillä on pokkaa tulla pöllimään löytökiekkolaatikosta kiekkoja kun siinä on Tallaajat vieressä, niin siksi on ihan sama jos ne kiekot ovat lukitsemattomassa laarissa kaikkien ulottuvilla.
Näin kiekkonsa hukanneet eivät olisi niin Tallaaja-aktiivien armoilla, sillä kartanohan ei ole varsinaisesti koskaan auki kun Taliin tulee.
Satunnaisesti ja viikkokisojen aikana.
045-132 2935
antero.erhio at gmail.com
International DNF
Sadonkorjuu World Champion 2012
Avatar
tiina
Viestit: 673
Liittynyt: Ti Kesä 21, 2011 8:04
Oikea nimi: Tiina Lehtinen

Re: Löytökiekkolaatikon hyödyttömyys?

Viesti Kirjoittaja tiina »

Hyvä Antero. TT-merkinnällä kiekkoja pyörii kopilla vajaa laatikollinen (vs noin kuusi laatikollista muita...).
Minun mielestä periaate pitäisi olla se, että löytäjä laittaa tekstarin kiekossa olevaan numeroon. (Kiitos myös heille, jotka jopa soittaa rimpauttavat kiekon löytäessään.) Suurin ongelma lukollisessa laatikossa on se, että vaikka menisi heti kiekkoa hakemaan, ei sitä pois todennäköisesti saa. Muistaakseni Heinolassa ohjeistettiin jättämään löytökiekot tiettyyn hankalapääsyiseen paikkaan, jolloin niitä ei satunnaiset ohikulkijat viitsi naarata, mutta oikealla asialla oleva kiekkonsa saa pelastettua takaisin mukaan.
Vastaa Viestiin