Talin väylien määrä

Rataamme koskevaa keskustelua.

Valvojat: Mini-Nieminen, Chukie, Hallitus

Vastaa Viestiin
Avatar
jme
Viestit: 27
Liittynyt: La Marras 16, 2013 15:07
Oikea nimi: Janimatti Ellonen

Talin väylien määrä

Viesti Kirjoittaja jme »

Hei,

pahoittelut heti alkuun jos tätä on jo käsitelty. Yritin etsiä mutta en löytänyt mitään asiasta.

Eli, ymmärrykseni (kuultu Talin huipulla muilta pelaajilta) mukaan Talissa on nyt jopa 20 väylää perinteisen 18 väylän sijaan. Olenko oikeassa? Harjoitusväylällä 20. kori sekä vanhan 3-väylän vieressä tien toisella puolella oleva "uusi" väylä.

Löytyykö näistä jotain virallista tietoa (par + pituudet)? Pitäisi saada mm discgolfscores.net päivittymään jotta tulokset voidaan tallentaa oikein.

Fgr.fi-sivustolta en ainakaan löytänyt (eilen).
Avatar
kaka
TT Hallitus
Viestit: 295
Liittynyt: Ke Kesä 18, 2008 7:53
Oikea nimi: Mika Kauppila
Paikkakunta: Vandal

Re: Talin väylien määrä

Viesti Kirjoittaja kaka »

Ovatkohan nuo väylät sellaisia että niitä kannattaa minnekään sen virallisemmiksi kirjata. Pelata voi silti. Jos nyt jotain jonnekin haluaa, niin Talin kaikki väylät ovat par3 ja etäisyys on tiiltä korille. :)
Chuboli
Viestit: 6
Liittynyt: La Loka 12, 2013 22:29
Oikea nimi: Alexander Laukkanen
Paikkakunta: Espoo

Re: Talin väylien määrä

Viesti Kirjoittaja Chuboli »

Terpa

Itse olen pelannut 2 ja 3 korin välisen korin (2b, olen kuullut kutsuttavan) pitemmän tiin 4sena ja lyhyemmän 3sena. Ja 18 korin jälkeisen terassiplankkutiishowdown-korin 3sena.
JuhaL
Viestit: 2
Liittynyt: Su Kesä 01, 2014 10:26
Oikea nimi: Juha Laakso

Re: Talin väylien määrä

Viesti Kirjoittaja JuhaL »

Se 2B:nä tunnettu uusi väylä 2. ja 3. välissä oli tiin vieressä olevassa kyltissä merkitty 3.väyläksi ja pituudeksi 93m.
En huomannut siinä olevan kahta tiitä, joten pelasin sen 93 metriseksi merkityn par 3:na, mikä olikin varsin realistinen.

Talin frisbeegolfpuiston fb-sivuilla löytyy ratakartta, missä tämä kyseinen väylä on merkitty, mutta siihenkään karttaan ei ole
merkitty harjoitusväylälle uutta peliväylää. Se kartta olisi hyvä saada myös tänne Tallaajien sivuille ja mielellään hiukan suurempana ja tarkempana kuin naamakirjassa oleva kartta.
Mainittu kartta tarjoaa lisäksi vaihtoehtoisen korin mm. väylälle 15, missä ei ainakaan lauantaina näkynyt kuin yksi ainoa kori.

Tietoa uusista väylistä ei ole tosiaan löytynyt kuin sattumalta toisilta pelaajilta kuultuna.

Selvitystä kaivataan :)
TMS
Viestit: 242
Liittynyt: Pe Maalis 18, 2011 12:01
Oikea nimi: Toni-Mikael Syrjänen

Re: Talin väylien määrä

Viesti Kirjoittaja TMS »

JuhaL kirjoitti:Se 2B:nä tunnettu uusi väylä 2. ja 3. välissä oli tiin vieressä olevassa kyltissä merkitty 3.väyläksi ja pituudeksi 93m.
En huomannut siinä olevan kahta tiitä, joten pelasin sen 93 metriseksi merkityn par 3:na, mikä olikin varsin realistinen.
Kyltti, joka on tiin vieressä on Tali Open 2012 väylän kyltti joka oli noin 40metriä lyhyempi kuin nykyinen etutii..
Avatar
Jesse
Viestit: 327
Liittynyt: To Elo 21, 2008 9:08
Oikea nimi: Jesse Viksten
Paikkakunta: Oulunkylä

Re: Talin väylien määrä

Viesti Kirjoittaja Jesse »

JuhaL kirjoitti: Tietoa uusista väylistä ei ole tosiaan löytynyt kuin sattumalta toisilta pelaajilta kuultuna.

Selvitystä kaivataan :)
Uudet väylät, joissa on puulaiturit tiipaikkoina ovat tulevan Keisari Tali Openin (27. - 29.6.) kisaväyliä. Keisari Tali Openissa pelataan 21 väylää.

Talin frisbeegolfpuistoa kehitetään ja uudistetaan jatkuvasti, mutta tavoitteena on pitää 18-väyläinen tuttu ns. normitali aina pelattavana ja korit samoilla paikoilla. Tämän peruslayoutin väylät ja korien paikat selviävät ratakartasta. Mikäli radan väylien määrää lisätään, niin siitä tiedotetaan virallisesti. Väyliin ja korien paikkoihin tehdään usein alkukaudesta muutoksia, joiden tavoitteena on suojella oikeiden korin paikkojen nurmikkoa.

Kyllä, tällä hetkellä radalta löytyy #2 ja #3 väliltä väylä, joka kulkee huhuissa nimellä 2B tai 2C ja entiseltä harjoittelufieldiltä löytyy väylä, josta puhutaan väylänä 19. Talista löytyy useita muitakin tämän hetken rataan kuulumattomia tiilaattoja ja niitä saatetaan käyttää eri kisoissa tuomaan vaihtelua tai lisäämään väylämäärää. Normaaliin pelikierrokseen niitä ei kannata sisällyttää, varsinkin jos haluaa vertailla tuloksia, par-lukemia tai omaa kehitystään, sillä nämä väylät on tarkoitettu vain kisakäyttöön eivätkä ole siis välttämättä lopullisia tai edes pysyviä.

-Jesse
Avatar
jme
Viestit: 27
Liittynyt: La Marras 16, 2013 15:07
Oikea nimi: Janimatti Ellonen

Re: Talin väylien määrä

Viesti Kirjoittaja jme »

Laitan tähän koska asia koskee väyliä.

Tykkään tallentaa tulokset tulospalveluun (statistiikkapervo kun olen). Minua häiritsee suuresti se, että väylien pituudet heittelevät kausikohtaisesti. Lyhyet vaihtelut kestettäkööt, mutta esim nyt talvella 1. väylän kori on reilusti eri paikassa. Lisäksi 14. väylän kori on ihan eri paikassa.

Tämä vääristää tuloksia. Esim tulospalveluissa 1. väylä saattaa olla par 5 vaikka se todellisuudessa on par 5. Tuloksia katsoessa näyttää siltä, että olen saattanut saada huiman -1, vaikka en todellisuudessa sitä ole saanut.

Kaipaan tietoutta siitä, että muutetaanko näitä yleensä mielivaltaisesti vai onko kaikissa siirroissa jokin logiikka ja ennalta-arvattavuus? Voidaanko esim luoda tulospalveluihin uusi virallinen talvi- tai muu layoutti?

Ei olisi kauhean iso työ luoda tulospalveluun uusi layoutti ja käyttää sitä esim talvella. Ongelmana on epätietoisuus.
Avatar
Jesse
Viestit: 327
Liittynyt: To Elo 21, 2008 9:08
Oikea nimi: Jesse Viksten
Paikkakunta: Oulunkylä

Re: Talin väylien määrä

Viesti Kirjoittaja Jesse »

Terve,

Layouteissa on ihan vakiintunut käytäntö ja sitten tietysti poikkeuksia.

Virallisessa ratakartassa (http://www.tallaajat.org/radat/talin-frisbeegolfpuisto/) on vallitseva ns. Normitali eli se leiska, jota yleensä pelataan esimerkiksi kesäkauden viikkokisoissa (par 58).

Muutamalla väylällä on vaihtoehtoiset korin paikat, eli yleensä pidemmät versiot väylästä esimerkiksi väylillä 2,5,6 sekä 13,15 ja 18. Pidennykset saattavat olla jopa väyläopasteissa A- ja B-versioina väylästä.

Pidennyksiä käytetään yleensä erilaisissa kisoissa tuomaan vaihtelua ja haastavuutta rataan. Kisojen jälkeen radan pitäisi aina palautua Normitali-tilaan, viimeistään ennen seuraavia viikkokisoja tai muita tapahtumia.

Sitten nämä poikkeukset, jotka sotkevat kaikki mahdolliset yritykset tilastonikkarointiin. Parina viime talvena on ollut niin vähän lunta, että rata on pelattavissa jo aikaisin keväällä. Yhdistettynä lisääntyvään kiinnostukseen lajia kohtaan eli suurempiin kävijämääriin, meidän on ollut pakko vaihdella korien paikkoja suojellaksemme "oikeiden" korien paikkojen nurmikkoa. Tämä varsinkin silmällä pitäen isoja kisoja eli lähinnä Tali Openia.

Emme siirtele koreja kiusallamme. Tarkoituksena on aina joko kisaleiskan vaatimukset tai keväisin greenien suojelu. Väylillä on korien paikkoja yleensä useampia ja korit tulevat vastaisuudessakin vaeltamaan, toki palatakseen aina lopulta Normitali-paikoilleen. Koreja ei myöskään siirtele jäsenet oma-aloitteisesti ihan huvikseen, vaan siirrosta keskustellaan yleensä etukäteen ja päätöksen tekee lopulta ratamestari tai seuran hallitus.

Viime keväänä kakkossektorin greenit olivat niin mutavelliä, että meidän oli pakko poistaa sieltä korit väliaikaisesti. Tämä kevät näyttää vieläkin pahemmalta ja mutaisemmalta, joten osittaista ja väliaikaista radan sulkemista on ikävä kyllä odotettavissa. Tätä pyrimme välttämään viimeiseen saakka ja viimeisenä oljenkortena käytämme väylillä vaihtoehtoisia korien paikkoja.

Kesä toivottavasti vapauttaa meidät korien siirtelystä ja tulevana kesänä 2015 Tali Openista Player's Cupiin eli toukokuun lopusta elokuun loppuun rataleiska on hyvin luultavasti täysin sama. Silloin kannattaa takoa niin paljon kierroksia omiin tilastoihin, että kelirikkokauden omituisuudet haihtuvat tilastopoikkeamiksi.

-JessePS. Usein kysytään mikä mahtaa olla vaihtoehtoisen korin paikan par. Tähän on ollut tapana vastata, että heitä korille. Toinen näsäviisas tapa voisi olla vastata, että jos pitää kysyä saitko eaglen, niin et saanut. Kokeneempia pelaajia ei par-lukemat yleensä niin kiinnosta, koska kisoissa tuloksia verrataan toisten pelaajien tuloksiin, eikä varsinaisesti par-lukemiin, joten kaikki on aina yhtä suurta pettymystä oli radan par 58 tai 60.

Viisastelut sikseen, tässä pari vinkkiä väyliin joissa voisi olla eri par eri korien paikoilla:

#1 - par 5, lyhyempi korin paikka oikealla kakkosen mandon tasalla keväällä - ehkäpä par4
#2 - kori suoraan mandon takana - par3, kori pidemmällä vasemmalla mandon takana - par4

(#2B - par3, 2C - par4 ..pelataan Tali Openissa, ei kuulu rataan)

#5 - Normipaikka, näkyy tiille - par3, pidennys kutosen puoleen väliin ja mandot - par4

#6 - par3, myös pitkänä
#13 - par3, myös pitkänä
#18 - par4, myös pitkänä
Avatar
Top1
Viestit: 1374
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 9:00
Oikea nimi: Toni Toivonen
Paikkakunta: Vantaa

Re: Talin väylien määrä

Viesti Kirjoittaja Top1 »

Jesse kirjoitti:

(#2B - par3, 2C - par4 ..pelataan Tali Openissa, ei kuulu rataan)

Tämän päivän talvisarjan kisassa 2B oli par 4 ja 2C par 5.

Talvi, lumi, pakkanen, myrskytuuli, ja vähäinen valo, voi tehdä kepposia par lukemille.
Stamina survivor 2017
Avatar
jme
Viestit: 27
Liittynyt: La Marras 16, 2013 15:07
Oikea nimi: Janimatti Ellonen

Re: Talin väylien määrä

Viesti Kirjoittaja jme »

Kiitos vastauksesta. Tuossa tulikin ilmi asiat hyvin. Syyt korien siirtelyllekin ovat vallan hyviä ja loogisia. Pitänee statistiikkapervona vaan hyväksyä tosiasiat :)
Vastaa Viestiin