Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Rataamme koskevaa keskustelua.

Valvojat: Mini-Nieminen, Chukie, Hallitus

5to1
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2014 12:27
Oikea nimi: Janne Suominen

Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Viesti Kirjoittaja 5to1 »

Morjens!

Eilen ajateltiin lähteä kiekalle Taliin joskus viiden jälkeen. Kun kaikki muutkin toki. Eikä siinä mitään, kun on ruuhkaa ni on ruuhkaa. Mutta Talissa ehkä kandeis vähän panostaa siihen ihmisten ohjailuun sekä ykköselle lähettäessä, ku muille lenkeillekkin.

Eli ykkösellä oli sellanen puolen parkkipaikan kokoinen avopallo, josta yritettiin sit arpoa kenen pitäs lähteä seuraavaksi. Toki muutamat poolit oli jonossa ja kattonu kenen jälkeen on menossa. Mut ei siinä menny ku viis-kuus poolia ja jo siinä kiukuteltiin, että kenen paikka olikaan mennä seuraavaksi.

Korjausehdotus: Laitetaan iso lappu siihen ilmoitustaululle, jossa kerrotaan ohjeet ykkösen jonotukselle. Hyvä tyyli olis vaikka läjä kiekkoja, joista aina päälimmäinen lähtee tiiaamaan ja huutaa seuraavassa kiekossa olevan nimen. Ja kun haluut jonoon, käyt laittamassa kiekon jossa nimi & numba kasan alimmaiseksi. Loppuis kaikenlainen avopalloilu, ja veikkaisin ihmisten aika nopsaan oppivan uudet temput.

Toinen, tai oikeastaan ensimmäinen joka tosissaan ärsyttää, on se kun jengi omaa pääsyään nopeuttaakseen menevät sinne kakkos- / kolmossektoreille väliin. Tää tietty sotkee ihan huolella rytmiä oikeastaan kaikille muille. Eilen tosiaankin jouduttiin odottelemaan joka väylällä heittämään pääsyä, eikä tilannetta todellakaan helpottanut poolit jotka käveli siihen väliin vaan jonottamaan vaik siihen 7. väylälle. Meillä oli tosiaankin eri pooli edessä joka kiepillä ja siellä ainaki muutama parin hengen pooli kiersi vaan heittämässä väyliä joilla ei just sillä hetkellä ollut possea menossa. Taistelin kovasti, etten lähde avautumaan siellä väylällä, mut tolle pitäs ehkä tehdä jotain.

Ehdotus: Varmaan toi ykkösen jonotus auttaa vähäsen, mutta siihen samaan ohjeistukseen vois ehkä laittaa, ettei oo ollenkaan suotavaa mennä sinne väleihin. Jos meikäläinen menee vaan avautumaan, ei oo ehkä niin tehokasta kun joku "virallinen" lappu siinä ilmotustaululla.

Kiitos hyvästä kentästä ja sen hoidosta!

/ Janne

Magnus
Propagandaministeri
Viestit: 277
Liittynyt: Ti Huhti 22, 2003 15:53
Oikea nimi: Magnus Huldén
Paikkakunta: Helsingfors

Re: Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Viesti Kirjoittaja Magnus »

Paras olisi lippukoppi ykkösen tiin viereen josta saa lunastettua heittokierroksen 2€:lla, 1/2 pelaajista katoaa varmaan saman tien.
Talin Tallaajien Reikäpeli-maailmanmestari 2017

Avatar
VesaH
Viestit: 97
Liittynyt: La Elo 13, 2011 0:52
Oikea nimi: Vesa Huotelin

Re: Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Viesti Kirjoittaja VesaH »

Tuo ensimmäinen ehdotus vaikuttaa simppeliltä näin auki kirjoitettuna, mutta en millään jaksa uskoa, että ihmiset sellaista oppii. Aina on joku, joka jonottaa siinä ilman kiekkoa. Jaksaako laittaa kiekkoa, jos on vain 2 heittuetta edellä, tai vain 3, tai vain 4 tai vain 5..

Tuo toinen on kyllä täyttä asiaa. Mua ainakin kyllästyttää kaikenlainen kikkailu väylien pelaamisjärjestyksessä. Siinä häviävät ne, jotka tunnollisesti jonottavat siellä ykkösen tiillä, ja saavat jonottaa uudestaan sekä 7:lla että 13:lla. Tekisi mieli sanoa, että väleihin ei saisi koskaan tulla, mutta kun asia ei ole niin yksinkertainen. Jos ykköstiiltä lähti 3 mordor-luokan 5-henkistä heittuetta, eikä radalla ole muutoin ruuhkaa, olisi kyllä isot kannusteet aloittaa seiskalta. Mutta pelisääntöjä on vaikea tehdä niin, että "tietyissä tilanteissa ok, mutta jos radalla on ruuhkaa niin ei", koska sitten kaikki tulkitsevat tilanteen itselleen edulliseksi.

Ehkä jos tyyliin #7 ja #13 tiin ympäristöön laittaisi laput, että jos rata on täynnä, välistä aloittaminen on ehdottomasti kielletty. Se ei tepsi kaikkiin, mutta ehkä moniin ja sillä olisi edes jonkinlainen vaikutus asiaan.

Avatar
Johnny Finland
Viestit: 194
Liittynyt: Ti Joulu 14, 2004 17:14
Oikea nimi: JS

Re: Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Viesti Kirjoittaja Johnny Finland »

Joku teline/laatikko #1 tiin viereen. Siihen mahdollisimman helposti ymmärrettävä teksti, että kiekko laatikon perälle ja odottamaan omaa vuoroaan. Kolopallossa moni varmaan tietää vastaavan menetelmän.

Avatar
uzah
Viestit: 1421
Liittynyt: La Marras 02, 2002 14:02
Oikea nimi: Juuso Ketonen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Viesti Kirjoittaja uzah »

Molemmat ehdotukset ovat hyviä! On totta että spedejä löytyy joka lähtöön mutta jos saataisi edes jonkun verran jengiä toimimaan oikein niin se olisi jo plusssaa. Kaikki on siis plussaa. Ja voihan sitä toivoa että kun aikaa kuluu niin muutkin ottavat näistä ohjeista ja toimintatavoista sen kuuluisan "vaarin".
Epäonnistunut hyvä heitto on aina parempi kuin onnistunut huono heitto.

http://www.youtube.com/watch?v=BGpzGu9Yp6Y

Chuboli
Viestit: 6
Liittynyt: La Loka 12, 2013 22:29
Oikea nimi: Alexander Laukkanen
Paikkakunta: Espoo

Re: Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Viesti Kirjoittaja Chuboli »

Jos ei jaksa/kykene odottamaan omaa heittovuoroa, niin ehkä voi harkita jotain muuta rataa kuin Suomen ruuhkaisinta rataa...

Avatar
jme
Viestit: 25
Liittynyt: La Marras 16, 2013 15:07
Oikea nimi: Janimatti Ellonen

Re: Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Viesti Kirjoittaja jme »

Itse pyrin kiertämään Talin ruuhkan menemällä sinne _aikaisin_.

Jos heittelen yksin niin saatan joskus aloittaa esimerkiksi 13. väylältä. Yksin heittävänä en ole kokenut häiritseväni muita kauhean paljon (usein radoilla on ollut se herrasmiessääntö, että päästetään usein yksin heittelevät ohi). Ymmärrän tosin jos 3+ hengen pooli aloittaa vasta 7. tai 13. väylältä, että se voi _hieman_ ärsyttää.

Avatar
Jesse
Viestit: 327
Liittynyt: To Elo 21, 2008 9:08
Oikea nimi: Jesse Viksten
Paikkakunta: Oulunkylä

Re: Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Viesti Kirjoittaja Jesse »

Tuuppasin seiskan ja kolmentoista väyläopastetolppiin tuollaiset huomautukset, joissa kerrotaan kierroksen aloittamisen muualta kuin ykköstiiltä olevan epäkohteliasta. Tuskin ratkaisee tilannetta, mutta jo muutama sanomatta jäävä solvaus tai jonkun ehjänä pysyvät pelihousut saattavat auttaa.

-Jesse

linkki kuvaan: https://www.dropbox.com/s/ta9v7yfq7c0lw ... viesti.jpg

5to1
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2014 12:27
Oikea nimi: Janne Suominen

Re: Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Viesti Kirjoittaja 5to1 »

Jesh. Jo näky facebookissaki toi ilmotus. Näin sitä tuntee palautteensa vaikutuksen kivasti! Hyvä tyypit!

Ja vielä tohon välistä alottamiseen, mä näkisin, että tää lappu on just niille jotka tulee väliin sotkemaan ku on jo ruuhkasta. Toki ykkösen tai kakkosen pooli joka ei ketään häiritse voi lähtee just sieltä mistä haluaa. Ja hiffaa väistää jos menee eteen. Mut oikeesti on sitä porukkaa, jotka vaan menee siihen seiskan jonoon ku oisivat ykkösellä ja just sellanen keissi sai mut tän kirjottamaan alunperinkin.

Itse käymme myös Talissa ennen kolmea, jolloin ruuhkia ei oo. Ja totta, kenttä on varmaankin Suomen ruuhkaisin. En kuitenkaan nää miks kumpikaan näistä olis syy olla helpottamatta jonotusta kollektiivisesti. Päin vastoin, sitä suuremmalla syyllä meidän pitäs hoitaa toi kunnolla. Jos meillä on mahdollisuus (helposti) parantaa tota jonottamista, vaikka sillä kiekkosysteemillä, niin en nää mitään syytä miks sitä ei tehtäis.

Totta myös se, että aina on tyyppejä, jotka ei tota hiffaa. Mut aika vähän on uskoa kanssapelaajiin, jos kelataan, ettei sellasta tilannetta saatas selvitettyä tosi yksinkertasesti vaan osottamalla jonotussääntölappua ja ratkasemalla kiista keskustelemalla. Musta se on paljon parempi ku täydellinen avopallo, missä ei ees yritetä pitää ns jöötä siinä jonossa. Kun ei siinä sit viiti itekää alkaa ohjailemaan, varsinki ku puuttuu se tt univormuki.

Itessä on sen verran uskoa ihmisiin vielä jäljellä, etten usko menevän montaakaan päivää ku tollanen toimis ihan hyvin siinä ykkösellä.

/ Janne

Avatar
Mini-Nieminen
Viestit: 266
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2003 17:29
Oikea nimi: Jaani Länsiö
Paikkakunta: Haaga

Re: Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Viesti Kirjoittaja Mini-Nieminen »

En jaksanut uutta topicia perustaa, koska tässä tulee nyt ehdotus Talin radan parantamiseksi.

Asiani koskee väylää 11. Nythän on niin, että väylä 11 asettuu koko radan ruuhkaisimpaan sumppuun: ysiväylältä tulee tuon tuosta avauksia tiille ja kympiltä pahimmassa tapauksessa selkään ja usein myös väylälle. Väylän 11 tiiltä taas heitot karkaavat paitsi ysin tiille ja kympin väylälle myös kaikista vaarallisimmin täysin puskista väylälle 8, jopa alas autotielle. Lisäksi kympin korilta pitää kävellä takaisin päin väylän suuntaisesti päästäkseen 11. tiille. Huolistani pienin on se, että se on tällä hetkellä radan helpoin birkkuväylä. Par 3 se ei oikein ole, mutta nelonen on liian helppo. Se on silti vähäistä.

Mielestäni asialle olisi hyvä tehdä jotain.

Itselläni kävi mielessä ratkaisu, joka ei vaatisi paljon mitään. Jos tehtäisiin niin, että väylä poistettaisiin kokonaan, kaikki edellä mainitut riskit ja hankaluudet poistuisivat. Pelillisesti hieno ja perusteltu ratkaisu olisi pelata 10. tiiltä väylän 11. koriin, jolloin avausheiton pitäisi olla oikeasti hyvä. Keskimetsässähän on jo loistava aukko kuin sitä varten suunniteltu. OB-linjaa ei välttämättä tarvittaisi ollenkaan, mutta jos sen haluaa pitää, se voisi kääntyä suoraan vasemmalle se ensimmäisen mäntyrykelmän jälkeen ja jatkaa siitä nykyisen 11. väylän ob-linjan mukaisesti. Etuna olisi se, että peli nopeutuisi, ei tarvitsisi kävellä väyliä takaisin päin eikä sumputtaa tuota kovin vaarallista kolmen-neljän väylän risteystä.

Tietenkin nyt radalta puuttuisi yksi väylä. Tässä vaiheessa voisi ottaa käyttöön väylän 2d (vai mikähän se nyt on siellä kakkosen ja kolmosen välissä alarinteessä), joka ei tällä hetkellä ole ihan lemppariväyliäni, mutta ei toisaalta ole yhtään vaarallinen toisin kuin nykyinen 11. Lisäksi rata vähän vaikeutuisi, mikä on mielestäni kiva juttu sekin.

Onko järkee vai ei?

Magnus
Propagandaministeri
Viestit: 277
Liittynyt: Ti Huhti 22, 2003 15:53
Oikea nimi: Magnus Huldén
Paikkakunta: Helsingfors

Re: Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Viesti Kirjoittaja Magnus »

Mini-Nieminen kirjoitti:En jaksanut uutta topicia perustaa, koska tässä tulee nyt ehdotus Talin radan parantamiseksi.

Asiani koskee väylää 11. Nythän on niin, että väylä 11 asettuu koko radan ruuhkaisimpaan sumppuun: ysiväylältä tulee tuon tuosta avauksia tiille ja kympiltä pahimmassa tapauksessa selkään ja usein myös väylälle. Väylän 11 tiiltä taas heitot karkaavat paitsi ysin tiille ja kympin väylälle myös kaikista vaarallisimmin täysin puskista väylälle 8, jopa alas autotielle. Lisäksi kympin korilta pitää kävellä takaisin päin väylän suuntaisesti päästäkseen 11. tiille. Huolistani pienin on se, että se on tällä hetkellä radan helpoin birkkuväylä. Par 3 se ei oikein ole, mutta nelonen on liian helppo. Se on silti vähäistä.

Mielestäni asialle olisi hyvä tehdä jotain.

Itselläni kävi mielessä ratkaisu, joka ei vaatisi paljon mitään. Jos tehtäisiin niin, että väylä poistettaisiin kokonaan, kaikki edellä mainitut riskit ja hankaluudet poistuisivat. Pelillisesti hieno ja perusteltu ratkaisu olisi pelata 10. tiiltä väylän 11. koriin, jolloin avausheiton pitäisi olla oikeasti hyvä. Keskimetsässähän on jo loistava aukko kuin sitä varten suunniteltu. OB-linjaa ei välttämättä tarvittaisi ollenkaan, mutta jos sen haluaa pitää, se voisi kääntyä suoraan vasemmalle se ensimmäisen mäntyrykelmän jälkeen ja jatkaa siitä nykyisen 11. väylän ob-linjan mukaisesti. Etuna olisi se, että peli nopeutuisi, ei tarvitsisi kävellä väyliä takaisin päin eikä sumputtaa tuota kovin vaarallista kolmen-neljän väylän risteystä.

Tietenkin nyt radalta puuttuisi yksi väylä. Tässä vaiheessa voisi ottaa käyttöön väylän 2d (vai mikähän se nyt on siellä kakkosen ja kolmosen välissä alarinteessä), joka ei tällä hetkellä ole ihan lemppariväyliäni, mutta ei toisaalta ole yhtään vaarallinen toisin kuin nykyinen 11. Lisäksi rata vähän vaikeutuisi, mikä on mielestäni kiva juttu sekin.

Onko järkee vai ei?
Kannatan ajatusta siinä tapauksessa jos 21 väyläinen tali ei toteudu
Talin Tallaajien Reikäpeli-maailmanmestari 2017

Avatar
kaka
TT Hallitus
Viestit: 295
Liittynyt: Ke Kesä 18, 2008 7:53
Oikea nimi: Mika Kauppila
Paikkakunta: Vandal

Re: Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Viesti Kirjoittaja kaka »

Olisiko mitään mahdollisuutta esim. pidentää 10-väylää hieman metsän taa ja lyhentää 11-väylän alkamaan jostain 9:n tiin nurkilta. Vai seuraako tästä vastaavia ongelmia? Itse kyllä pidän 11-väylästä, mutta mainitut ongelmat ovat kaikki tosia.

Avatar
uzah
Viestit: 1421
Liittynyt: La Marras 02, 2002 14:02
Oikea nimi: Juuso Ketonen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Viesti Kirjoittaja uzah »

kaka kirjoitti:Olisiko mitään mahdollisuutta esim. pidentää 10-väylää hieman metsän taa ja lyhentää 11-väylän alkamaan jostain 9:n tiin nurkilta. Vai seuraako tästä vastaavia ongelmia? Itse kyllä pidän 11-väylästä, mutta mainitut ongelmat ovat kaikki tosia.
Eikö kympin avaukset tulisi silloin 11 niskaan yhtälailla? tai oikeastaan melkein pahemmin.
Itse huomasin tämä sumpun ensimmäisen kerran tänä kesänä ja ihmettelin "miten tässä on nyt yhtäkkiä jono?".
Jaanin idea ei ole yhtään hullumpi, tosin jää hieman kenttää käyttämättömäksi (11 alku).

Nyt preinstormataan, ei oo huonoi idixii! Kreataan jotain ihan huikeeta?
Epäonnistunut hyvä heitto on aina parempi kuin onnistunut huono heitto.

http://www.youtube.com/watch?v=BGpzGu9Yp6Y

Avatar
jwinterh
Viestit: 661
Liittynyt: To Elo 05, 2010 20:56
Oikea nimi: Jani Winterhalter
Paikkakunta: Espoo

Re: Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Viesti Kirjoittaja jwinterh »

Nostetaan kympin tii ylemmäksi eli lyhennetään väylää 5-10m.

Plussia:
- näkee paremmin onko korilla jengiä
- näkee paremmin missä 11-väylän jengi menee
- ei ole enää sellainen 'pakko-kolmonen' normikisaajalle ja armoton vitutus kun tuleekin neppari
- hyvällä heitolla voisi jopa saada pirkon (nim merk ei yhtään pirkkoa tolle väylälle)
- näkee paremmin mistä menee outtiin jos nyt ei satu osumaan väylälle
- aukeaa hieno taivas-hysse-reitti mukille kaikkien puitten yli jos kättä riittää
- väylä 11 pysyisi normaalina

Miinukset:
- voi ehkä helpottua jonkun mielestä 'liikaa' tosin, 'griini' on aika liukas yms
- ei ehkä ratakise ongelmaa mutta olisi mielestäni kokeilun arvoinen
Talin Tallaajien Talvisarja Master-Champ 2014
Talin Tallaajien Reikäpelimestari 2014
NormiTali Liiga 2014 MPO 1st

Magnus
Propagandaministeri
Viestit: 277
Liittynyt: Ti Huhti 22, 2003 15:53
Oikea nimi: Magnus Huldén
Paikkakunta: Helsingfors

Re: Pari ärsyttävyyttä talissa (ja ehdotuksia)

Viesti Kirjoittaja Magnus »

Tässä ehdotus; jos 2c siis olisi uusi 3:nen niin nykyistä 9:ä voisi hieman vaikeuttaa siten että laitetaan rinne OB:ksi (sieltä menee kuitenkin kiekkoja tielle eikä rinteessä olevia henkilöitä näy tiille) ja kori hieman nykyisen 10 teen yläpuolelle. uusi 10/11 nykyisen 10 puolestavälistä nykyisen 11:ta koriin. Ei tulisi liikaa "hukkatilaakaan" radalle. Tässä kuva.

Kuva

Lisä pohdintaa:
Uuden 9-väylän vasemmanpuoleinen OB ehkä turha jos vaikka teen vasemman puoleinen puu olisi mando oikealta niin ihmiset eivät käy hakemaan omituisia avauksia jotka voisivat lipsahtaa uuden 10-väylän (11) teelle. Väylään jäisi hyvät saumat kakkoseen ja vähentäisi ongelmia rinteen vaara-tilanteiden kanssa. Taka OB myös näpäyttäisi niitä jotka vain yrittävät tykittää korille kunnioittamatta väylän linjaa, kolmosen seiftaaminen olisi helppoa laittamalla kiekko nykyisen 11-väylän teen paikoille.

Uuden 10/11 väylän teen paikkaa pitäisi ehkä hieman hakea väylän oikeaan reunaan, jotta yläkautta hakeminen hieman vaikeutuisi; tarkoituksena olisi saada väylästä vaikea 3:nen ei helppo pirkko kuten nykyään. Teeltä saataisiin myös hyvä näkyvyys korille jos riittävän keskellä nykyistä 10-väylää.

Lisä bonuksena olisi se että pääsisimme eroon radan kahdesta huonoimmasta tee-latasta (Nykyiset 10 ja 11).

Tällaisilla muutoksilla rata ehkä hieman teknisesti vaikeutuisi, mutta radan par säilyisi yhä 58:ssa kun uusi 10/11 olisi par 3 ja uusi 3:nen (2c) olisi par 4. 2c:n eteen tehdyt työt eivät menisi hukkaan kun siitä tulisi osa uutta kiinteää 18-väyläistä rataa (juuri nyt lähes kukaan ei sitä pelaa). Turvallisuus paranisi näkyvyyden ja tee-laattojen osalta väylillä 9 ja 10/11.
Viimeksi muokannut Magnus, Ke Syys 10, 2014 10:30. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
Talin Tallaajien Reikäpeli-maailmanmestari 2017

Vastaa Viestiin