Talin frisbeegolfpuisto on vuonna 1999 perustettu Suomen ehkä hienoin ja haastavin kiinteä 18 -väyläinen rata. Kentän toiminnasta vastaa Talin Tallaajat ry. Rata on ympärivuoden kaikkien käytettävissä ilman kierrosmaksua. Kehitämme rataa jatkuvasti, sillä pyrimme aina tarjoamaan vallitseviin olosuhteisiin parhaan mahdollisen version.

Vanhemman radan rataesittely löytyy myös videolta. Kulku julkisilla Taliin, käytä HSL:n reittiopasta ja lisää määränpääksi Talin Frisbeegolfpuisto.

Ratakuvaus

Joukossa on myös väyliä jotka aloittelevakin pelaaja selvittää vähäisin sielullisin vammoin. Puita ja pensasta löytyy runsaasti kierreltäviksi tai ylitettäviksi ja OB-rajat vaanivat. Niin ylä- ja alamäkireiät kuin hyzeriä ja anhyzeriä vaativat väylät ovat hyvin tasapainossa keskenään, myös rolleille ja upseille löytyy kierroksella käyttöä.

Rata koostuu kolmesta hieman eriluonteisesta lenkistä, joista ensimmäinen osuus (1-6) alkaa heti radan pisimmällä väylällä, joka ei huonohkoa pelaajaa armahda – ei aina huippujakaan. Alueen erikoisuutena ovat lukuisat keskenään samankokoiset ja -näköiset männyt. Väylän neljä lehmukset ovat kaivopuiston lehmuksien siemenistä istutettuja.

Toinen lenkki (7-11) pitää sisällään vaihtelevan levyisiä väyliä. Välillä vaaditaan todellista kiekon ja hermon hallintaa.

Kolmas lenkki (12-18) on maisemaltaan yhtenäisin kokonaisuus, koska alueella on pelkästään lehtipuita – selvä puisto-osuus. Vaikeuksia tuottavat viimeiset väylät ja erityisesti haastava saariväylä 17.  Alamäkiväylää 13 on moni pro-pelaaja kehunut Suomen parhaaksi.

Alueella on useita harjoittelukoreja lämmittelyyn, sekä tarkkuusheittomaali. Pituusheittoa voi harjoitella pelkästään väylillä.

Rataa hoidetaan talkoovoimin, jos väylällä leikataan nurmikkoa tai siimataan kasvillisuutta, siirry suosiolla seuraavalle väylälle. Lisäksi Talin frisbeegolfpuiston läpi kulkee myös useita kävelyteitä, joten pelaajilta odotetaan tarkkaavaisuutta ja muiden ulkoilijoiden huomioimista pelin aikana.

Tarkemmat väyläkuvaukset löytyvät FGR:stä.